Известие

Collapse
No announcement yet.

Нулиране на борд компютър

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нулиране на борд компютър

Здравейте!
    Колата е 156 2.4 JTD 2002. Преди известно време поради някаква причина се счупи скоростомера на колата. Смених го с друг от кола от 2004 година. Новият скоростомер си работи идеално, но моментално се появи друг проблем. След като постои 2-3 дена без да се пали, компютъра нулира датата, часа и километрите, които отчита в графата "Service schedule within" и започва да отброява от 20000 км. При даване на контакт преди да да се задвижи колата, на дисплея вместо цифри като показания излизат звездички (*), което до сега никога не ми се е случвало. Държи се всякаш съм свалял акумулатора. Първо помислих, че е от него, въпреки че е на 1 година - Exide Premium, но дори и след зареждането му наново продължи със същия проблем. Някой знае ли каква може да е причината предизвикала този уж дребен, но дразнещ за мен проблем?
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD SW 02, Alfa Romeo 159 2.4 JTDm SW 07 Q-Tronic

Ако не се лъжа, трябва да пуснеш процедура за опознаване на периферните модули или т.нар. Proxy alighment . Това се прави с компютър с лицензен ФЕС/МЕС през диагностичната букса на колата. Ако не разполагаш такива възможности - иди на сервиз където имат диагностичен софтуер.
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Посъветвах се със сервиз и ми казаха, че не е нужно да се прави тази процедура за скоростомера и ме посъветваха да проверя дали някой бушон не е изгорял. Възможно било да прекъсва постоянното захранване към паметта. Сега обаче се случи нещо друго. След като ми писна да настройвам часа и датата всеки път я бях оставил едната сутрин и след 10 мин. каране си възстанови сам текущата дата и час, но спря да показва среден и текущ разход на автомобила. В смисъл текущата стойност за разхода варира само между две стойности 0 (при спрян автомобил) и 6.6 независимо колко газ подавам. Съответно и средния разход стои забит на 6.6 /100. Някой може ли да подскаже какво друго може да проверя, тъй като поне 1 седмица няма да имам време да закарам до сервиза? Тоя компютър съвсем се шашна, но дали диагностика би помогнала в случая или е електрически проблем по скоро?

Comment

Никой ли не се е сблъсквал с този проблем? Поне някой да знае откъде си взима информацията компютъра, за да изчисли разхода? Днес след ресетване вместо на 6.6 ми заби на 2/100.

Comment

156 няма КАН и не е нужно разпонзаване на модулите,проблема се крие в това,че си сложил уред от вътрешния фейс,а те са различни от старите
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Извинявай не разбрах... уреда е от 2004 год , а колата е от 2002, но пак с вътрешен фейс. Какво разминаване може да има?

Comment

има фейски които нямат дисплей
              аз имах подобен проблем имат разминаване на лампите
              на мен ми свете АБС а реално бе АИРБАК
              alfa GT q4 GTB 2268 VKLR Black Line
              alfa GT selespeed Edizione sportiva
              alfa GT 1.9jtd
              lancia tesis 2.0 20v turbo
              alfa brera 2.4 jtdm
              Audi A4 cabriolet
              VW Beetle cabriolet 1.8 turbo 300+++
              sigpic
              bySpaghetti PerformanceGarage

Comment

Аз нямам проблем с лампите, а проблем с измерването на разхода на автомобила, в момента показва че харчи 2/100.

Comment

Вервай му.
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

колега исках да кажа,че има различни километражи
                    а километража и борда имат много общо мисля
                    alfa GT q4 GTB 2268 VKLR Black Line
                    alfa GT selespeed Edizione sportiva
                    alfa GT 1.9jtd
                    lancia tesis 2.0 20v turbo
                    alfa brera 2.4 jtdm
                    Audi A4 cabriolet
                    VW Beetle cabriolet 1.8 turbo 300+++
                    sigpic
                    bySpaghetti PerformanceGarage

Comment

Първоначално публикувано от Juventino Покажи съобщение
                      Извинявай не разбрах... уреда е от 2004 год , а колата е от 2002, но пак с вътрешен фейс. Какво разминаване може да има?
                      Разминаването е,че дисплеите на вътрешния и външния фейс са различни
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                      X